Τρίτη Οκτώβριος 15 , 2019

Λιμενικό Σώμα

 

ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

limeniko_3

«Η θάλασσα που μας ενώνει»

 

Σε μια διαφορετική κίνηση αλληλεγγύης προχώρησε αυτή την φορά η ομάδα μας.

Ταξιδεύοντας στις θάλασσές μας βλέπουμε, ακούμε, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας και όχι μόνον. Σε αυτά τα νησιά, 24 ώρες το 24ωρο υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που μας προσφέρουν ασφάλεια, αγαθό απαραίτητο για τη ζωή και την ανάπτυξη.

Αναφερόμαστε στους άντρες του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι με περίσσια ψυχής και θάρρους καλούνται, καθημερινά να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και κινδύνους, όπως  διακομιδή ασθενών, διάσωση ναυαγών, πρόληψη και καταστολή στον θαλάσσιο χώρο και περιφρούρηση θαλάσσιων συνόρων.

 60-3

 

Ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό και συναισθηματικά φορτισμένο.

Κάνοντας έρευνα για τυχόν ελλείψεις και ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός φορητού αυτόματου απινιδωτή σε ένα από τα σκάφη του Λιμενικού (ΠΑΘ 60, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης που περιπολούν το Αιγαίο).

 ΠΑΘ 60ΠΑΘ 60

Ο απινιδωτής έχει την ιδιότητα να αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και να χορηγεί ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή ενός ηλεκτροσόκ στην καρδιά, για να την επαναφέρει στον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή.

Αυτή η χρησιμότατη συσκευή, είναι μία προσφορά της αεροπορικής εταιρίας «Aegean Airlines», η οποία είχε παραχωρηθεί στον Σύλλογό μας με σκοπό να διατεθεί όπου κριθεί ότι μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμη. Έτσι, η ομάδα μας αποφάσισε να προωθήσει τον απινιδωτή στο ΠΑΘ 60, στην  Ναυαρχίδα του Λ.Σ. με το όνομα «ΦΟΥΡΝΟΙ», προκειμένου να συμβάλουμε έμπρακτα στην καλύτερη εκτέλεση του έργου του Λιμενικού Σώματος.

Η εταιρία Β.Ι. Μάντζαρης Α.Ε., αποκλειστικός αντιπρόσωπος των απινιδωτών LIFEPAK, ανέλαβε τη δωρεάν τεχνική υποστήριξη όπως και δωρεάν σεμινάριο στο πλήρωμα για τη χρήση του.

Στις 27 Μαρτίου του 2013, η τετραμελής επιτροπή του Συλλόγου μας «Γλάροι Αιγαίου», πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο ΠΑΘ 60, με σκοπό την προσφορά του αυτόματου φορητού απινιδωτή και υγειονομικού υλικού, απαραίτητου για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Στο σκάφος, μας περίμενε ο Κυβερνήτης του κ. Νάνος Νικόλαος και ο Διοικητής  πλωτών και χερσαίων μέσων του Λ.Σ. Πλοίαρχος κ. Καράκουλας Αλέξιος,  οι οποίοι μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και μας συνόδευσαν στον χώρο φιλοξενίας. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς  και μέλη του πληρώματος. Μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, συζητήσαμε θέματα που αφορούν τόσο στις δράσεις της ομάδας μας, στα Ελληνικά νησιά, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην ιστορία και στη δράση του συγκεκριμένου σκάφους «ΦΟΥΡΝΟΙ» . Ο Πλοίαρχος, κ. Καράκουλας Αλέξιος  μας μίλησε για το   σημαντικό έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα και για τη ζωή του πληρώματος μέσα στο σκάφος.

Από τα λόγια των νέων παιδιών του πληρώματος, αλλά και των αξιωματικών, νιώσαμε ότι βρισκόμασταν μέσα σε μία ομάδα γεμάτη όρεξη για δουλειά και προσήλωση στο καθήκον. Νιώσαμε καλά και ασφαλείς που αυτοί οι Άνθρωποι είναι εκεί… έξω. Ο χρόνος κύλησε ευχάριστα. Ήταν μία όμορφη συνάντηση, από την οποία αποκομίσαμε πολλά. Φεύγοντας, μας δώρισαν ως αναμνηστικό τον θυρεό τους και εμείς από τη μεριά μας τους δώσαμε τη σημαία του συλλόγου μας για να τους θυμίζει τη συνάντησή μας.

   P1010729 P1010731

Αυτή η μικρή προσφορά έγινε με την ευχή και την ελπίδα η ανθρώπινη ζωή να βγαίνει πάντα νικητής. Και εκείνοι που είναι ταγμένοι να φυλούν Θερμοπύλες στις θάλασσές μας, να νιώθουν ότι μπορεί να πολεμούν αυτοί, λίγοι, αλλά όλοι εμείς, οι πολλοί, είμαστε εδώ –πλάι– κοντά, να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κυβερνήτη κ. Νάνο Νικόλαο και τον Πλοίαρχο κ. Καράκουλα Αλέξιο για τη φιλοξενία. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του πληρώματος που εξέφρασαν την επιθυμία   να προσφέρουν αίμα στην τράπεζα αίματος που έχουμε δημιουργήσει στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, για τα ανήλικα παιδιά των νησιών μας.

Από καρδιάς τους ευχόμαστε καλές θάλασσες!

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΑΘ-60ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΑΘ-60Λ.Σ. ΠΑΘ-60

P1010728P1010741

 

 

Ομάδα «ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»