Τρίτη Οκτώβριος 15 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στην Κύθνο 2019

 

                                                            "Ο δρόμος της καρδιάς"

                                                         με τα φτερά της AEGEAN AIRLINES

12

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

   Στον ίδιο προορισμό μπορείς να φτάσεις ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. Ο πιο σίγουρος δρόμος όμως, είναι ο δρόμος της καρδιάς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια λοιπόν, ακολουθώντας αυτό το δρόμο, ανάμεσα στα πρώτα σκιρτήματα της άνοιξης καταλήγουμε στα Θερμιά.

   Ομάδα των Γλάρων Αιγαίου, φτάνει την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο λιμάνι του Μέριχα. Μετά το ζεστό καλωσόρισμα, η Ομάδα σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταφέρεται στο γνωστό «κέντρο δράσης», το Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Δρυοπίδας. Όλοι οι γιατροί στη θέση τους περιμένουν με ανυπομονησία τον ερχομό των μικρών μας φίλων. Η προσέλευση και φέτος όπως κάθε χρόνο μεγάλη. Παρόλα αυτά όλα κυλούν ομαλά μέσα στο πλαίσιο των προκαθορισμένων ραντεβού. Την ομάδα πλαισίωσαν φέτος καρδιολόγος και οφθαλμίατρος που έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα

 123

   Συνολικά προσήλθαν  81 παιδιά, (140 παιδιατρικές, καρδιολογικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις) στην ώρα τους και χωρίς ταλαιπωρία. Παντού βλέπεις θετικά χαμόγελα, κάτι το οποίο αποτελεί και την ηθική αμοιβή για την Ομάδα. Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2019, μια όμορφη έκπληξη περιμένει την Ομάδα μετά την καθιερωμένη ενημερωτική ομιλία που έγινε στη Σχολάρα.

 456

   Ο Δήμαρχος κος Σταμάτης Γαρδέρης, σφράγισε με μια συμβολική κίνηση, το δρόμο της καρδιάς μας προς το νησί του. Η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή, με τη γνώριμη φιγούρα και του Αντιδημάρχου κου Γιώργου Ηλιού, ήταν το ιδανικό κλείσιμο της φετινής αποστολής. Εκτός από τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό και την καρδιά μας από την Κύθνο, περίοπτη θέση, θα έχει και το λεύκωμα που μας δώρισε. Τους απευθύνουμε ένα ζεστό ευχαριστώ.

 798

   Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, η Ομάδα αναχωρεί ακολουθώντας αντίστροφα την ίδια ασφαλή πορεία, φτάνοντας στη βάση της. Προσκλητήριο Ομάδας

Παύλος Βλάχος, Συντονιστής αποστολής
Ιωάννης Παπανδρέου, παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος δράσης
Τάσος Θεοδώσης – Γεωργιλάς, καρδιολόγος
Σέργιος Ταλιατζής, οφθαλμίατρος
Ελένη Κότσιφα, παιδίατρος
Μάρω Γαρατζιώτη, παιδίατρος
Κυριακή Ανδρέου, ειδικ. παιδίατρος
Βέλλια Μαντέλου, ειδικ. παιδίατρος
Δέσποινα Μανεσιώτη, ειδικ. παιδίατρος
Ελένη Ευδόκάκη, υπεύθυνη γραμματείας
Κωνσταντίνος Κόλλιας, καπετάνιος

Άπαντες παρόντες. Το μυαλό μας ήδη πετάει στην επόμενη αποστολή. Φίλοι σας ευχαριστούμε.

 134010

   Στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής συνέβαλλαν τα μέγιστα, η αγροτική ιατρός κ. Αθανασοπούλου Αλεξάνδρα  και όπως άλλωστε κάθε χρόνο  η νοσηλεύτρια του Π.Π.Ι. Κύθνου κ. Σάτκα Γεωργία μαζί με την κ. Πατσιούρα Αλεξάνδρα.

 111450

   Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

   Ευχαριστούμε την εταιρία LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας και την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της.

 

   Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"