Τρίτη Οκτώβριος 15 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σέριφο 2019

 

                                                                     Ο Νους του Θεού
                                                                          Dum spiro spero...
                                                                       ...Είναι άραγε αρκετό;

                                                           με τα φτερά της AEGEAN AIRLINES

P1080459

   Ο άνθρωπος δεν συνιστά μια απλή συνάρμοση κυττάρων, αυτό που τον καθιστά πραγματικά ξεχωριστό είναι η πνευματική του αναγωγή. Ο καθένας από εμάς ακολουθεί μια καθαρά προσωπική πορεία ύπαρξης. Όταν οι πορείες των ανθρώπων συγκλίνουν, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, εξορμάται και κατευθύνεται από μια φυσική σκοπιμότητα, ένα κατευθυντήριο νου, το Νου του Θεού.

   Τα τελευταία χρόνια μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων ακολουθεί μια τέτοια συγκλίνουσα πορεία. Η ομάδα αυτή, οι Γλάροι Αιγαίου, ανοίγει τα φτερά της κάθε χρόνο και πετά προς τις καρδιές άλλων συνανθρώπων μας, με σκοπό να συνδράμει στην υγεία των παιδιών τους.

   Την τελευταία φορά ο Νους του Θεού μας οδήγησε στο νησί της Σερίφου.

  Δύο φουσκωτά σκάφη ξεκινούν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019 από το Μαραθώνα μεταφέροντας την Παιδιατρική Ομάδα των Γλάρων Αιγαίου. Οι καρδιές μας έχουν ήδη πετάξει προς τους φίλους μας και εμείς τελικά φτάνουμε μετά από ένα όμορφο ταξίδι στο λιμάνι της Σερίφου, όπου μας περιμένουν οικείες φιγούρες μεταξύ των οποίων η κα Λίλιαν Ντακούμη, η οποία σταθερά μας υποδέχεται κάθε χρόνο.

  132

   Αμέσως μετά την αποβίβαση, όπως πάντα, με τάξη και συνέπεια, μεταβαίνουμε με τον εξοπλισμό μας στο γνωστό και δοκιμασμένο χώρο δράσης, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σερίφου το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από τη Χώρα. Η προσέλευση των παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους μεγάλη. Υπάρχει πλέον δεσμός και σχέση εμπιστοσύνης. Τα Ιατρεία ολοκληρώνονται χωρίς καθυστερήσεις των ραντεβού στον προκαθορισμένο χρόνο και με απόλυτη επιτυχία. Παρασκευή και Σάββατο και συνολικά εξετάστηκαν 63 παιδιά.

  456

   Όλα έχουν κυλήσει απόλυτα ομαλά και μετά την απαραίτητη βραδινή ξεκούραση, η ομάδα, Κυριακή πρωί, αναχωρεί με κατεύθυνση το Μαραθώνα, όπου φτάνουμε γεμάτοι από εμπειρίες και συναισθήματα με τις καρδιές μας να πετούν ήδη στον επόμενο προορισμό το Νοέμβριο, το μαγευτικό νησί της Σίφνου.

  789

   Ημερολόγιο καταστρώματος, άπαντες παρόντες:

   Παύλος Βλάχος, Συντονιστής αποστολής
   Ιωάννης Παπανδρέου, παιδίατρος, Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος δράσης
   Αλέξανδρος Δεληγιώργης, καρδιολόγος
   Μαρία Ματιάτου, παιδίατρος
   Αντωνία Μουμουλέτσα, παιδίατρος
   Κυριακή Ανδρέου, ειδικ. παιδίατρος
   Βέλλια Μαντέλου, ειδικ. παιδίατρος
   Αλέξανδρος Αναστασόπουλος και Ελένη Ευδοκάκη, υπεύθυνοι γραμματείας,
   Βαγγέλης Καραμπέτσος, καπετάνιος.

   Η εμπειρία που αποκομίζουμε κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια δράση από την επαφή μας με τη φύση και τους ανθρώπους και το θετικό συναίσθημα που μας πλημμυρίζει, μας επιτρέπει να κοιτάμε φευγαλέα στο Νου του Θεού.

   Νιώθουμε λοιπόν τη βαθιά ανάγκη να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στους ανθρώπους που είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτή την εμπειρία ζωής. Χωρίς να υστερεί κανένας από τους υπόλοιπους ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα. Λίλιαν Ντακούμη η οποία σταθερά μας υποδέχεται κάθε χρόνο στην προκυμαία και συνδράμει ακούραστα το έργο μας. Εξίσου στιβαρή η στήριξη του Δημάρχου κου Αντωνάκη Αντώνη, ο οποίος ακόμα και όταν απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων η καρδιά του συντροφεύει το σκοπό μας. Ευχαριστούμε τέλος, για την ουσιαστική συνδρομή τους και τη ζεστή τους καρδιά, τον κ. Θανάση Κοντάρη, οικογενειακό γιατρό και την κ. Βασιλική Ζωίλη, νοσηλεύτρια του Π.Π.Ι. Σερίφου καθώς και την εθελόντρια κ. Σταυρούλα Ντάκουλα.

10 Grabbed Frame 11

 
   Ιδιαίτερη θέση στην εμπειρία μας έχει ο κος Βαγγέλης Καραμπέτσος, ο καπετάνιος μας, ο οποίος είναι φοβερός τύπος! Βαγγέλη σ' ευχαριστούμε.

   Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού, που με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία στέκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών.

   Ευχαριστούμε την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της.

 

   Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"