Τρίτη Οκτώβριος 15 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σέριφο 2018

 

Η τέχνη της αλυπίας

1

       με τα φτερά της  "AEGEAN AIRLINES"

     Η τέχνη της αλυπίας είναι κατεξοχήν ελληνική και έχει ιστορία 2.500 ετών. Η βασική αρχή είναι η χρήση του λόγου και της πράξης ώστε να εξουδετερώνεται η θλίψη της ψυχής. Κάθε φορά που ταξιδεύουμε στα νησιά, αντιλαμβανόμαστε πως η δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά μπορεί να γεννά συνθήκες πίεσης και θλίψης. 

    Τελευταίος σταθμός της παιδιατρικής ομάδας των Γλάρων Αιγαίου... πριν τον επόμενο, το νησί της Σερίφου. Το ραντεβού της ομάδας, πολύ νωρίς στο Μαραθώνα, ένα υπέροχο πρωϊνό. Οι συνθήκες ιδανικές. Η ησυχία της θάλασσας σπάει από το βρυχηθμό του μοτέρ. Πρόσω ολοταχώς για Σέριφο. Δεξιά Χαμολιά, Πόρτο Ράφτη, Βγέθη, Λαύριο, Μακρόνησος, Τζια, Κύθνος...

... άφιξη στο Λιβάδι της Σερίφου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός ξεφορτώνεται και μεταφέρεται στο Π.Π.Ι. Σερίφου και η ομάδα στις θέσεις της, περιμένει να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους, έτοιμη να ανταποκριθεί στα προβλήματα που τους απασχολούν.

 324

    Επί δύο μέρες 76 παιδιά και οι γονείς τους προσήλθαν και αντιμετωπίστηκαν από τους παιδιάτρους της ομάδας μας και οργανώθηκε διασυνδετική όπου χρειάσθηκε με το Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Είναι ωραίο να βλέπεις χαμόγελα στο πρόσωπο των συνανθρώπων σου. Είναι ωραίο να εξασκείς την αρχαία ελληνική τέχνη της αλυπίας.

657

    Κυριακή μεσημέρι και ο χρόνος της αλυπίας έχει κυλήσει γρήγορα. Η ομάδα έχει ολοκληρώσει την αποστολή της με απόλυτη επιτυχία, είναι έτοιμη προς επιβίβαση αποχαιρετώντας φίλους και παίρνοντας τη γνωστή ρότα επιστροφής...

89

 ... αριστερά Σέριφος, Κύθνος, Τζιά, Πεταλιοί και άφιξη στην ώρα μας στο Μαραθώνα όπου μας περιμένει στα ήρεμα νερά η γαλάζια βαρκούλα που μας κατευόδωσε στην αναχώρηση.
 

        Άπαντες παρόντες:
  • Καραμπέτσος Βαγγέλης, Καπετάνιος
  • Βλάχος Παύλος, Αρχηγός Αποστολής
  • Παπανδρέου Ιωάννης, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής
  • Ματιάτου Μαρία, Παιδίατρος
  • Μουμουλέτσα Αντωνία, Παιδίατρος
  • Μανεσιώτη Δέσποινα, Παιδίατρος
  • Νικολαΐδης Σταύρος, Γραμματειακή Υποστήριξη

    Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους κ.κ.  Αντώνη Αντωνάκη, Δήμαρχο Σερίφου και  Λίλιαν Ντακούμη πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου, για την συμμετοχή τους στην επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση της δράσης μας, καθώς και για τη ζεστή φιλοξενία.

   Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελόντριες, κ.κ.  Καρανικολάου Άννα αγροτική ιατρό,  Παπαληθείου Γιούλη και Ντάκουλα Σταυρούλα νηπιαγωγό οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα στην ομαλή εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους.
 
   Η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της AEGEAN AIRLINES του μεγάλου μας χορηγού και την ιδιαίτερη στήριξη της Διοίκησης του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά και ειδικά της Διοικήτριας κ. Μαρίας Αρβανίτη, της Παιδιατρικής Κλινικής και του Ιατρείου Εφηβικής Ιατρικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, στους οποίους απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας.

   Ευχαριστούμε την εταιρία LALIZAS ναυτιλιακά είδη που επιμελείται διαρκώς του θαλάσσιου εξοπλισμού μας και την κατασκευάστρια εταιρία φουσκωτών σκαφών Marvel για την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας με τα σκάφη της.

101112

 Ομάδα "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"