Τρίτη Οκτώβριος 15 , 2019

Οι Γλάροι Αιγαίου στη Σύρο 2014

 

... επιστρέφωντας

Σύρος  25/01/2014

 

Σύρος 2014

Λες και ήταν χθες που οι αγκαλιές των παιδιών της Στέγης Ανηλίκων Σύρου είχαν ανοίξει για εμάς... Κι όμως έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και οι εικόνες και τα συναισθήματα δεν έσβησαν. Έτσι επιστρέψαμε τιμώντας την υπόσχεσή μας.

Για την ουσιαστική και σημαντική προσφορά της Στέγης Ανηλίκων Σύρου στα παιδιά, έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μας.
Αυτή την φορά η αποστολή είχε δυο σκέλη. Το πρώτο ήταν να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε από κοντά με τους υπευθύνους της Στέγης για τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Το δεύτερο ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε φίλους και γνωστούς, που μοιράζονται μαζί μας την επιθυμία για προσφορά, να ταξιδέψουν με την ομάδα μας και να νιώσουν τη «γλύκα», την «πληρότητα» που νιώθουμε και εμείς στα ταξίδια αλληλεγγύης. Μέσα από τη χαρά, τα γέλια και τα βλέμματα των παιδιών, το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα υπήρξε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

1 2 3

Το ιστορικό της αποστολής ξεκινά με τον απόπλου της ομάδας μας στις 25-01-2014 από το λιμάνι του Πειραιά στις 7:30' με το πλοίο της γραμμής. Μετά από ένα τετράωρο ταξίδι, μας υποδέχτηκε η «αρχόντισσα», η πανέμορφη Σύρος.
Οι προγνώσεις του καιρού για καλή μας τύχη δεν επαληθεύτηκαν και αυτό μας έδωσε την άνεση να απολαύσουμε το ταξίδι μας. Στη Σύρο φτάσαμε στις 11:30'. Δεν χρειάστηκαν πάνω από 10 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι για να φτάσουμε στη "Στέγη". Εκεί μας περίμεναν η διευθύντρια, κ. Φωστέρη, μαζί με τις εθελόντριες και τα παιδιά. Η υποδοχή τους ήταν πολύ εγκάρδια. Με μια γρήγορη ματιά βρήκαμε κάποιες γνώριμες φατσούλες από τα παλιά και κάποιες νέες που μας κοίταζαν αινιγματικά. Τα χαμόγελα όμως δεν άργησαν να έρθουν σε όλα τα πιτσιρίκια. Μετά από λίγη ώρα προσαρμογής είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους και να μάθουμε από τα παλαιότερα τα νέα τους. Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να μεταφέρουμε δυο παλέτες από χρήσιμα αγαθά που μας είχαν ζητηθεί και τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από φίλους και εταιρίες και περιελάμβαναν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια. Όπως καταλαβαίνετε, η αγωνία τους για τα παιχνίδια ήταν τόσο μεγάλη που διαρκώς ρωτούσαν πού είναι! Μια καθυστέρηση από το γραφείο μεταφορών όσο αφορά την παράδοση των αγαθών ήταν αρκετή, για να ρίξει λίγο το ηθικό τους. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά και το φορτηγό μετά από αρκετά τηλεφωνήματα έφτασε. Δεν χρειάζεται βέβαια να περιγράψουμε το τί συνέβη μόλις είδαν τις κούτες. Είναι από αυτές τις μοναδικές στιγμές που απολαμβάνεις βλέποντας τα μάτια τους να λάμπουν από χαρά.

456

Όλοι έβαλαν από ένα χέρι, για να μεταφερθούν μέσα στην Στέγη. Εκεί έγινε η καταμέτρηση και ανοίχτηκαν πρώτα... τι άλλο; τα παιχνίδια. Οι νέοι συμμετέχοντες της ομάδας μας είχαν την τύχη να τα μοιράσουν και να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι χαράς.

78008

Η συνέχεια του κειμένου αποτυπώνεται καλύτερα μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες που τραβήξαμε κοντά τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους εσάς που συμμετέχετε στις δράσεις μας και στηρίζετε το έργο μας.

ΤΕΠ Παίδων Τζανείου νοσοκομείου

Τις εταιρίες

LALIZAS
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
DUROSTICΚ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
AGRINO
Hair Lab (Ελληνικού)

Και τους φίλους μας

Εύα Κρητικοπούλου
Γιώργο Καμπουράκη
Νικόλαο Κουκάκη
Μανώλη Βασιλάκη
Στέλιο Βασιλάκη ετών 7
Ιωάννα Τσαπάρα ετών 12
Εμυ Μπόρση ετών 16
Γιώργο Σφήκα 8 ετών
Ιάσωνα Σφήκα 6 ετών
Νεφέλη Λαζαρίδου 5 ετων
 
 
 
Ομάδα  "ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ"